«Шкільна бібліотека -2020»: мотиваційне есе

Мотиваційне есе учасників Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека -2020»


-   Причини,які спонукали взяти участь в конкурсі.
Прийняти  таке  рішення було нелегко. Все нове-це завжди невідоме,таємниче, та боязке. Але порадившись зі своїми товаришами,колегами було прийнято таке,на нашу думку зважене рішення. Тим більше наш навчальний заклад – заклад нового типу,в свій час був занесений до переліку флагманів освіти області та держави. Потенціал та можливості є.
Та й хочеться себе спробувати в нових умовах становлення та розвитку бібліотеки Нової української школи
-   Чого ви чекаєте від участі в конкурсі?
Збагачення новими напрацюваннями бібліотекарів шкіл по створенню нової бібліотеки в новій українській школі ,обмінятися досвідом, показати себе та подивитися на інших.
-   Чому саме ваша робота має перемогти у конкурсі?
Ми вважаємо, що на перемогу заслуговує кожна достойна робота залежно від номінації. Акцентувати увагу на власній роботі не будемо.
-   Ваше бачення місії  бібліотеки нуш
Головна місія, яку повинна нести шкільна бібліотека в умовах нуш,на нашу думку, є забезпечення якісного бібліотечно-інформаційного обслуговування учасників освітнього процесу та надання допомоги педагогам.
-   Якою ви бачите бібліотеку свого навчального закладу через три роки?
В першу чергу,це має бути сучасна бібліотека,яка здатна задовольнити сучасні потреби учасників навчально-виховного процесу, та,  яка за потреби може стати ресурсним осередком і експериментальним майданчиком. Така бібліотека має забезпечувати вільний доступ до якісних електронних підручників, енциклопедій, архівів, лабораторій тощо.
- Ваше бачення місії бібліотеки вашого закладу
Ми вважаємо, що головна місія бібліотеки нашого навчального закладу в умовах нуш  полягає ще й у наданні допомоги педагогам у всебічному розвитку особистості з глибоко усвідомленою громадською і соціальною позицією, системою наукових знань відповідно до інтересів Української держави.
-   Що для цього потрібно зробити?
Виділити відповідне фінансування,щоб виконати всі об’єми роботи по перетворенню бібліотеки в новий формат.
-   Що вже зроблено?
Йде наповнення бази методичними розробками вчителів початкової та основної школи.
 - Чим ви пишаєтеся?
Ми пишаємося своїми колегами-однодумцями та своїми УЧНЯМИ.
-   Яким чином ви підвищуєте свій професійний рівень?
Свій професійний рівень підвищую шляхом самоосвіти,через участь в різноманітних семінарах та курсах підвищення кваліфікації при Хмельницькому Обласному інституті післядипломної підготовки.
-   Які курси очні /дистанційні ви відвідали (коли і де)?
2017рік-ХОІПП

Завантажити документ можна за посиланням: